Patiekalai iš smulkiai supjaustyto skrandžio yra tradiciniai daugelyje pasaulio virtuvių. Vienas populiariausių yra švilpikų (skrandžių) troškinys arba skrandžio sriuba. Štai paprastas ir skanus receptas:
Švilpikų troškinys
Ingredientai
- 500 g jautienos arba kiaulienos skrandžio
- 1 didelis svogūnas
- 1 morka
- 2-3 česnako skiltelės
- 2-3 bulvės (nebūtina, bet galima)
- 1–2 lauro lapai
- Druska ir pipirai pagal skonį
- Aliejaus kepimui
- Šiek tiek krapų ar petražolių (papuošimui)
- Vandens arba daržovių sultinio troškinimui
Paruošimas
- Skrandžio paruošimas: Prieš gaminant, skrandį kruopščiai nuplaukite ir apvirkite švariame vandenyje 1–2 valandas, kad suminkštėtų. Virimo laiką galima trumpinti, jei jau naudojate iš anksto paruoštą (pvz., konservuotą ar supjaustytą) skrandį.
- Supjaustykite: Kai skrandis taps minkštesnis, išimkite ir supjaustykite mažais gabaliukais arba juostelėmis.
- Kepkite daržoves: Smulkiai supjaustykite svogūną ir sutarkuokite morką. Įkaitinkite aliejų puode ir kepkite svogūną, kol taps permatomas. Pridėkite morką ir šiek tiek pakepkite.
- Troškinkite skrandį: Į puodą suberkite smulkiai supjaustytą skrandį, įpilkite vandens arba sultinio tiek, kad apsemtų visus ingredientus. Įdėkite lauro lapus, druską ir pipirus pagal skonį. Troškinkite ant nedidelės ugnies apie 30-40 minučių.
- Papildomi ingredientai: Jei norite, pridėkite smulkiai supjaustytas bulves ir troškinkite, kol jos suminkštės.
- Papuoškite ir patiekite: Ištraukite lauro lapus ir papuoškite troškinį šviežiomis petražolėmis ar krapais.
Patiekite
Švilpikų troškinį galima patiekti su juoda duona arba bulvių koše.
Skanaus!