Valgis iš smulkiai supjaustyto skrandžio

Patiekalai iš smulkiai supjaustyto skrandžio yra tradiciniai daugelyje pasaulio virtuvių. Vienas populiariausių yra švilpikų (skrandžių) troškinys arba skrandžio sriuba. Štai paprastas ir skanus receptas:

Švilpikų troškinys

Ingredientai

  • 500 g jautienos arba kiaulienos skrandžio
  • 1 didelis svogūnas
  • 1 morka
  • 2-3 česnako skiltelės
  • 2-3 bulvės (nebūtina, bet galima)
  • 1–2 lauro lapai
  • Druska ir pipirai pagal skonį
  • Aliejaus kepimui
  • Šiek tiek krapų ar petražolių (papuošimui)
  • Vandens arba daržovių sultinio troškinimui

Paruošimas

  1. Skrandžio paruošimas: Prieš gaminant, skrandį kruopščiai nuplaukite ir apvirkite švariame vandenyje 1–2 valandas, kad suminkštėtų. Virimo laiką galima trumpinti, jei jau naudojate iš anksto paruoštą (pvz., konservuotą ar supjaustytą) skrandį.
  2. Supjaustykite: Kai skrandis taps minkštesnis, išimkite ir supjaustykite mažais gabaliukais arba juostelėmis.
  3. Kepkite daržoves: Smulkiai supjaustykite svogūną ir sutarkuokite morką. Įkaitinkite aliejų puode ir kepkite svogūną, kol taps permatomas. Pridėkite morką ir šiek tiek pakepkite.
  4. Troškinkite skrandį: Į puodą suberkite smulkiai supjaustytą skrandį, įpilkite vandens arba sultinio tiek, kad apsemtų visus ingredientus. Įdėkite lauro lapus, druską ir pipirus pagal skonį. Troškinkite ant nedidelės ugnies apie 30-40 minučių.
  5. Papildomi ingredientai: Jei norite, pridėkite smulkiai supjaustytas bulves ir troškinkite, kol jos suminkštės.
  6. Papuoškite ir patiekite: Ištraukite lauro lapus ir papuoškite troškinį šviežiomis petražolėmis ar krapais.

Patiekite

Švilpikų troškinį galima patiekti su juoda duona arba bulvių koše.

Skanaus!